BIO

För att gå igenom min golf-relaterade bakgrund så börjar vi i Halmstad redan under mina första år blev indragen i spelet. Då (vid 2 års ålder) och fram tills runt 19 år så låg golfen som en hobby. Morfar, mormor och far spelade alla golf det blev en sidosport bredvid fotboll, handboll innebandy, friidrott, bandy bland annat. Fotbollen och handbollen låg mig närmast under min uppväxt på Hammarö. Var väldigt aktiv och hade mycket sug för golfen under somrarna men kom aldrig igång riktigt med tävlingar osv innan jag slutade gymnasiet. Började jobba rätt mycket efter gymnasiet och tog en del riktiga slitjobb som fick fysiken och livskvalitén att svikta. Flyttade runt i jobb, Göteborg, Örebro och till slut hem till Halmstad när jag var 19 år gammal. Började tävla mer med stor uppmuntran från morföräldrarna. Suget började bli allt större och jag började fundera på att åka över Atlanten och studera samt spela golf på college-nivå. Snabbt och distinkt som jag ofta handlar när jag vill något så dröjde det inte länge innan jag hade skapat kontakt med flertalet coacher på olika skolor i USA. De flesta på östra kusten runt bibelbältet. Det här med tro ligger ganska långt borta för egen del och det var tämligen en annan syn på allt de hade därborta vill jag lova 🙂

Jag beslutade mig för NC Wesleyan College pga. att coachen där fick det att låta bättre framför de andra. Var där i 4 år och tog min Bachelors Degree i Exercise Science. 3/4 möjliga MVPs under åren där samt ett antal individuella vinster i de tävlingar vi hade under åren. Stannade även där under en sommar för att kvala in till US Open AM och North&South samt känna på golfen och klimatet under hettan som råder i NC på sommaren.

Kom hem till Julen-2015 efter avslutade studier, ett diplom rikare och x antal kronor i studieskulder. Väl hemma i Sverige igen efter 4 år så blir det första man tänker på att ”landa, skaffa en stabil inkomst och egen bostad”. Egen lägenhet kom ganska snabbt och jobb var heller inget som var svårt att hitta. Ville dock satsa hårt på golfen med säkrade inkomster runt tävlingarna osv. Det är lätt att man tar åt sig för mycket jobb när man börjar tänka för mycket på det här med att ”säkra upp” så första året efter USA bestod tyvärr lite väl mycket av att jobba, vilket hade en negativ påverkan på spelet och fokuset. Något var tvunget att ändras, och det var min planering, mitt upplägg.

Så jag startade enskild firma i slutet på 2016 som jag senare under 2017 gjorde om till AB. GolFit AB är nu mitt ”barn”, min möjlighet att bättre forma en satsning på golfen och vara min egna chef. Ansvaret och allt administrativt, allt extra man behöver ha koll på som egen företagare är lite överväldigande till en början. Speciellt för någon med noll erfarenhet inom ämnet, men man lär sig snabbt och jag har turen att ha en väldigt hjälpsam och företagande familj som man alltid kan rådfråga, synnerligt min mor. Hon vet inte så mycket om golfen i sig, men intresserar sig och backar upp när det behövs, helt ovärderlig tillgång i mitt liv på alla plan!

Målet är att nå ut på Europatouren en dag!

Följ gärna min resa dit!

Lucas Norman