Mediterranean Tour Winter Series 1st Swing

Första upplagan av vinterserien nere i Kairo är nu avklarad. Förväntade mig en liten trög start då det var i oktober senast som jag slog bollar på gräs av levande sort.

Började första tävlingen ganska trögt och hade lite svårt att få både närspel och längre slag att hålla någon vidare standard. Men det var ju något jag var förberedd på mentalt. Under de 54 hålen som gick så kände jag att det började segt, men att spelet rörde sig i rätt riktning och slagen satt allt bättre ju fler hål och slag jag fick bakom mig. Slutade på en 35e plats med mycket mersmak inför nästa tävling.

Andra tävlingen så satt mitt längre spel betydligt bättre, slog betydligt stadigare slag från tee och kände att jag började framförallt hitta en stadigare uppställning för att få bollen dit jag ville. Rent resultatmässigt så var det mycket stadigare rakt igenom jämfört med första tävlingen, är inte nöjd på något sätt, men känner fortfarande att det rör sig sakta men säkert ur den svenska vinterdvalan som jag varit en del av. Ett plus var att den mini-yips jag kände under både första tävlingen samt första 2 rundorna i andra tävlingen var som bortkastad. Puttade riktigt bra under sista rundan om jag ska vara helt ärlig. Placerad som 22a man i fältet blev ju en stor förbättring från första tävlingen och ytterligare ett tecken på att skutan rör sig i rätt riktning.

I början på mars så åker jag ner igen och kör ytterligare två tävlingar fast nu i östra Kairo istället för västra. Blir skönt att inte behöva åka igenom Kairo helt då det tar ytterligare 90 min extra utöver de 12 timmar det tar för mig att åka ner med transport till Landvetter, flyg och mellanlandningar. Blir kul att få spela nya banor dessutom, har fått höra mycket gott om både hotellet samt banorna som de nästa två tävlingar kommer att spelas på.

Over and out!