Mediterranean Tour och 3-dagarskval i Prag (Mars/April)

Varit ute i världen en del under mars och april månad. En kort summering kanske? 🙂

Mediterranean Tour (Kairo, Egypten)

Mars – Spelade stabilt från tee och hade bra inspel för det mesta, dock kunde förberedelserna med min putter ha varit bättre. Då det blivit fel i leveranserna av nylanserade Spider Tour-puttern från TM så slutade det med att jag fick bänka min skadade äldre putter och låna in en liknande fast längre. (35 till 38 inch) Samma modell och allt, hade dock inte i vikterna som jag lagt till på min förra och det var helt klart en främmande putter på alla sett och vis när det gällde känslan. Utav de 72 tävlingsrundor nere i Kairo jag gick igenom så kan jag inte säga att jag kom till att bemästra känslan innan de sista 18 hålen var framme. Det är klurit det där med en putter, allt jag kan säga är att man måste hitta något man verkligen trivs med, hittar man “det” på greenen så gör det allt för dig generellt på banan. Mentaliteten, scoren.. Känslan när varje putt känns kortare och kortare kommer med förtoendet man får från sin mest delikata del i bagen (puttern). Åkte på en släng med förkylning därnere under inspelen och var kanske inte på topp, lite stressad med hur allt strulat med puttern och snuvan som gjorde både kropp och knopp lite mattare. Var tydligen den blåsigaste månaden på året och jag kan inget annat än instämma då jag faktiskt inte var alls deppig över att ha på mig långa byxor i ett annat så varmt land 🙂

Resultaten från de två deltävlingarna stirrar jag mig inte så blindt på, utan försöker se vad som faktiskt var positivt med delar av spelet. Vad jag kan ta med mig. Scramblingen och forma slagen fungerade hur bra som helst, de som vet och har spelat med mig vet att jag tycker om att utmana banan och hitta lösningar som kanske kräver lite extra finess. Spelet, iallafall delar av det finns där, det jag behöver göra är att sätta samman delarna som kommer locka fram riktigt fina scorer. Säsongen är lång och denna försäsongstävling är bara början. En chans att känna vad man har och vad man behöver förbättra.

 

D+D Czech Trophy (Prag, Tjeckien)

April – Kom ner till Prag några dagar innan för att inte känna av resan. Blev försenat pga. att jag tydligen blivit ombokad pga. inställt flyg på vägen vilket resulterade i att hotellet var stängt när jag kom till Prag. Försökte, men kan informera om att det är svårt att försöka få en blund i en hyrbil när man sitter parkerad utanför det hotellrummet man betalat för. “Tack” AirBerlin… 8 timmar senare så öppnar hotellet och jag kan få mig 6 kvalitativa och extreeeemt sköna timmar av sömn när jag äntligen kan checka in 😀

Upplägget för tävlingen var 3 st olika kval á 18 hål med en totaltävling över 54 där en prispott delades ut till topp-20 overall.

Min nya putter som jag fått tillfälle att känna lite på samt viktat in till mitt tycke var outstanding. Jag har hittat MIN putter! Tyvärr hade jag lite problem att finna green på ett bra sätt, och bunkrarna var heta allternativ både från tee och vid inspel. Hade några ut- och inscorer som var riktigt stabila, men lyckades inte para ihop dem under samma runda så tyvärr blev det ingen kvalplats på någon av kvalen.

Andra dagen gick jag -3 de första 9 hålen (vilket var dagens bästa och enda score på de nio första hålen). På 10an, ett par-5 som gick att nå så gick jag för green med en driver från fairway. Fick på en shysst smäll och landade med studs i relativt nerklippt ruffparti alldeles till vänster om green. Även fast det var folk som såg vart den landade som stod vid greenen så lyckades vi inte lokalisera den när vi kom fram… “This never happened to Tiger”… Så jag får springa tillbaka och slå en ny boll från samma ställe som förra slaget efter att letandet upphört. Slog upp denna på green istället, och lyckades sätta en riktigt svår putt för att rädda par (eagle på bollen). Efter det så tappade jag något, blev en aningen stressad och landade i fler bunkrar än vad som jag ens trodde möjligt. 3 stycken dubbelbogeys senare så var jag helt plötsligt +3. Lyckades täppa till läckaget efter den skakiga uppvisningen á la 3 hål och kom ändå in på +4 vilket kunde varit mycket värre.

Totalt sett så blev det en T38 över de totalt 54 hålen vilket kanske inte säger så mycket om vad jag faktiskt kan ta med mig. Jag har hittat min putter, puttern har hittat mig. Jag såg glimtar av ett bra spel stundvis, men behöver unvika hinder bättre innan jag tagit mig till det mest finklippta partiet. En ny spoon är på ingång efter att jag tagit beslutet om att bänka hybriden ett tag nu. En som jag testat tidigare och verkligen fastnat för, behövde bara samla tankarna kring att köpa den och göra den till en del av mitt 14-mannalag.

Nästa tävling blir på hemmaplan, den 13de maj så spelar jag i Kumla igen. Spelade okej där förra året, men var inte i närheten av så stabil på greenen som jag känner mig nu. BRING IT! 🙂