Kumla Open by Malmbergs Elektriska AB

Kumla Open

 

Sitter engelskan någelunda så kommer man att känna igen detta inlägget från mitt instagram-konto, men tänkte dra en svensk version här i “bloggen” 🙂

Första tävlingen på svensk mark är nu avklarad efter de äventyr jag haft både i Egypten och Tjeckien. 36 hål på en dag är standard för Oakley Touren och jobbigt för de flesta. Jag som är lite halvknepig av mig ser till att klanta mig lite innan jag blivit trött och spelar helt okej de sista 18 istället.

Svingen har varit lite OFF  pga. lite känningar i höger armbåge och vänster höft som varit med mig i någon månad nu. Blir bättre varje dag, men det ligger fortfarande och irriterar, känner även av det när jag ska rulla på deon på morgonen så “no joke” om att det är något störande! Hur som helst så har det resulterat i lite obalanser i svingen och på något vänster så har jag börjat fade-a många slag. För någon som varit relativt rak/aningen draw så ställe det till lite med uppställning, sikte och självförtroendet.

Första rundan startade jag skakigt rent ball-strikingmässigt, men lyckades ändå ligga -1 efter första 6 hålen. Skulle dra en draw på Kumlas sjunde hål, men med mina tillfälliga svingspöken så får jag inte fram något annat än en spikrak bomb som åker strax utanför de vita pinnarna på höger sida. Det satte mig i en liten halvdassig spiral och starten på -1 efter 6 hål blev till +9 efter 18. Inget här att stoltsera över, men inspel och hålkanter var inte “on point” här.

Andra rundan så kan jag inte säga att svingen direkt satt, men jag höll tillbaka misstagen en aning och lyckades anpassa spelet efter vad jag hade i mig. Scramblade runt rätt så bra utan att slå speciellt bra överlag, men satte istället några puttar denna runda. Kunde varit betydligt lägre då jag lämnar alla par-5 denna runda utan birdies vilket inte kan kännas som nögot annat än en besvikelse. Men kommer ändå in med 3 birdies och en bogey från rundan som landar mig på en total över 36 hål på +7. Från +9 första rundan till -2 andra är dock exakt det jag var ute efter den starten. Att kunna skjuta en hygglig score på sista 18 iallafall och lämna de första bakom.

Nästa tävling blir nere  i Båstad där Guldpokalen blir av. En 72-hålstävling på 2 dagar med en cut efter första dagen. Ser fram emot tävlingen då det var där jag faktiskt blev av med min professionella oskuld och faktiskt fick en pay-out. Så goda minnen och bättre förberedelser när det gäller svingen och känningarna så ska jag nog kunna spela mycket bättre golf än den jag visade upp för mina “stackars” medspelande i bollen här i Kumla.

Sen så bör jag hitta en kur för faden eller applicera den i min game-plan. 3 veckor har jag på mig hursomhelst! 🙂