FAI

Efter månader av alternativa behandlingar och synpunkter, idéer och gissningar på vad som besvärar mig runt höften, både till vardags och på banan. Tillsammans med röntgen och senaste “månadens team” av utforskare kring ämnet bestående av två sjukgymnaster på två olika ställen och en ny kiropraktor så har det fastställts att smärtan framkommer pga. FAI (femoroacetabular inpingement).

Jag har fått lägga om fokus en hel del gällande vilken typ av träning samt vilken typ och hur jag ska stretcha muskler kring lederna samt hur bålstabiliteten ska bli bättre. Allt för att mina höftleder ska lära sig att röra sig bättre med hjälp av ökad balans och harmoni kring de muskler som aktiveras i området vid rörelse.

Att googla diagnosen och lyssnar/se på videos på tuben har hjälpt en hel del. Att fördjupa sig nu när jag fått en diagnos hjälper enormt. Äntligen känns det som att jag kör på i rätt riktning istället för att gissa runt och testa.

Med några veckor av rätt behandling/träning så ska jag nog kunna planera in starten av 2019 utan att vara orolig för höften. Den rehab och uppbyggnad jag gör nu kommer jag nog att ta med mig ett bra tag framöver. Både 2017 och 2018 var säsonger som haltades av skador, men det man är med om gör en bara visare och starkare. Min träning och fokus har skiftat väldigt mycket dom senaste åren, men jag har inga tvivel what so ever på att det kommer verkligen att ge positiva utslag för åren som väntar.

Nu kör jag på!