En dryg månad av träning och kval i UAE

Jag landade morgonen till julafton i Dubai för att senare komma fram till Al Hamra Village, en dryg timmes resa norr om Dubai. Det är där dom spelade CT-finalen förra året, mera känt som “Road to Ras as Kaimah”-eventet.

Personal på banan, folket runt ikring banan och förutsättningarna för att få ut mycket av ett träningsläger var i toppklass. Att jämföra med hur försäsongen hade sett ut hemma är lite “fniss-retande” om jag ska vara ärlig. Med alla dagar över 20 grader och strålande väder kan man inte vara något annat än nöjd med att få vara här.

Jag har tagit upp löpning som en del av min rehab för FAI’n som fortfarande finns med mig, både fysiskt och mentalt. Varje morgon jag inte var tidigt ute på banan så var det löpning som gällde, passade på att slipa bort så mycket golfbränna som möjligt under samtliga tillfällen! haha

Förutom träning på bana, gym och löpning på stranden så fanns även tillgång  till en lång bassäng bara några stenkast från där jag bodde. Kan nog kråla okej, men nöjer mig med att köra bröstsim för det mesta.

Det blev en liten blixtinkallning för den första av de två kvalen jag genomförde i UAE för de båda ET-tävlingarna som gick här under januari månad. Hann inte spela in banan i Abu Dhabi (HSBC-eventet) som spelades på Yas Links, men trots det så var första rundan den bästa av dom 3. Trevlig bana i kanonskick rakt igenom. Slutade på en 23de plats av de dryga 70 som var anmälda med in inledande runda på -2. Dock var det bara vinst i denna tävling som hade gett mig en plats då 2 av de 3 platser som fanns till huvudeventet var reserverade för en emirat och en som räknas som resident. Det fann en internationell plats tillgodo. Många ljusglimtar på banan och i spelet, men ganska långt ifrån slipat på något sätt. Tar med mig all information och feedback man fick av både kropp och spel!

Andra kvalet spelades på den nyöppnade Dubai Hills GC som gällde en plats i Omega Dubai Desert Classic. Fick igång spelet väldigt bra i de långa slagen, men inspel och närspelet var inte alls något jag var speciellt nöjd med. Det var verkligen feta kontraster mellan det långa och korta, och tyvärr så måste det korta fungera bra om man ska ha någon chans i såna här startfält som är i dessa kval. Kan rekommendera den banan för alla golfentusiaster som tittar förbi och läser detta. Första klass på allt, och det absolut lyxigaste klubbhus jag någonsin sett!

 

Nu sitter jag på flygplatsen i Dubai och väntar på att få gå ombord på flyget till Amman, Jordanien, för att sen åka buss till Aqaba där kvalet och första tävlingen på Mena Tour går av stapeln. Kommer vara där till den 12 februari vilket betyder att jag kommer fylla 29 år i Jordanien av alla ställen! Förra året var det Egypten.

Banan som hostar både kvalet och första eventet på Mena Tour ska tydligen vara väldigt fin! Ska påminna mig själv att ta lite bilder och lägg ut på Instagram. Är lite halvdålig på att just ta en massa foton, skyller det normalt sett på att jag har ett fullt fungerande minne än så länge 🙂

Kör lite mer uppdateringar även här framöver!

Ha det gott alla golfare och icke-golfare!